Over ons

Mijn naam is Benyamin Tesfai. Ik ben in Asmara, Eritrea, geboren. Van huis uit ben ik een ambachtelijk schoenenmaker. Ik heb het vak als kind van mijn vader geleerd. Vanaf mijn 13 e jaar ben ik in de zaak van mijn vader gegroeid, destijds de enige ambachtelijke schoenenfabriek in Asmara. Ik hield me bezig met de verkoop, het aannemen van bestellingen en het zelfstandig produceren van lederen producten zoals schoenen en tassen. Toen ik 17 jaar was runde ik de volledige zaak. Dat waren de gelukkige jaren van mijn jeugd.

 

 

In 1986, toen ik 20 jaar was, ben ik vanwege de oorlog als politieke vluchteling naar Nederland gekomen. Er volgden een aantal zware jaren. Ik voelde mij als een ontwortelde plant in nieuwe aarde. Gelukkig is er in de loop van de jaren weer vaste grond onder mijn voeten gekomen. Ik heb nieuwe wortels ontwikkeld en mijn plek gevonden in Nederland. Ik heb het talent van het maken van lederen producten met mij meegenomen uit Afrika. Ik kan weer dromen over de toekomst.

Ik heb inmiddels mijn eigen atelier in Rotterdam Delfshaven. Hier ontwerp en produceer ik met veel passie lederen producten op maat. Dit vak wil ik graag aan iedereen willen leren. Speciaal aan mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt en zich alleen en ontworteld voelen. Hiermee wil ik bijdrage leveren aan de maatschappij.